Без ясен победител приключиха вчерашните парламентарни избори в Израел. Двете

...
Без ясен победител приключиха вчерашните парламентарни избори в Израел. Двете
Коментари Харесай

Няма ясен победител на изборите в Израел

Без явен победител завършиха вчерашните парламентарни избори в Израел. Двете съществени партии - " Ликуд " на Бенямин Нетаняху и " Синьо и бяло " на Бени Ганц са с съвсем идентични резултати. Според данните на екзит пол те печелят сред 30 и 32 места в 120-местния парламент.

Ако се прибавят местата на техните съдружници или евентуални сътрудници, всяка от тези политически обединения би имала 55 или 56 депутати, което не е задоволително за постигането на болшинство. Министър-председателят Нетаняху не разгласи победа, нито призна проваляне. Той сподели, че ще изчака окончателните резултати, преди да стартира договаряния са съставянето на държавно управление.

Вотът се организира единствено 5 месеца откакто Нетаняху и съдружниците му от десния набор и религиозни партии завоюваха болшинство на свиканите през април изключителни парламентарни избори. Тогава обаче Нетаняху не можа да се контракти за коалиция.

Той се бори за пети мандат във властта. И с цел да притегли най-малко част от по-радикално настроените гласоподаватели даде обещание да анексира част от Западния бряг на река Йордан.

След изборите Авигдор Либерман прикани за държавно управление на националното единение. Според него " единствената алтернатива " пред страната е " национално, демократично, необятно държавно управление " на неговата партия, " Ликуд " и " Синьо и бяло ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР