Без трамвай номер 5 - в София за две години.

...
Без трамвай номер 5 - в София за две години.
Коментари Харесай

Без трамвай номер 5 в София за две години

Без трамвай номер 5 - в София за две години. Столична община с нов огромен ремонт - реконструкцията на трамвайното трасе по бул. " Цар Борис III ". Целият сектор от " Съдебна палата " до " Княжево " ще се ремонтира поетапно и би трябвало да завърши през 2023-та.

От през днешния ден стартира работата по първата права от площад " Македония " до " Бъкстон ". Трамвайното придвижване е спряно, като е обезпечена заместваща автобусна линия, която ще стопира на всички спирки по трасето на трамвай № 5.

Местата за паркиране са понижени с 30 %. Стикерите за платено паркиране ще важат и за прилежащи подзони.

По обновеното трасе ще се движат 13 нови трамвайни мотриси, които към този момент са доставени. Ще бъдат актуализирани пероните и спирките на градския превоз.

" Трамваите ще се движат по-бързо, те ще бъдат по-безшумни, ще има по-малко трептения. Предвиждаме паралелно с ремонта построяването на линеен парк с тревичка сред релсите и алеи от двете страни на трамвая. Стойността на ремонта дружно с линейния парк е 40 милиона и 500 хиляди лв. без Данък добавена стойност, от които 40 милиона се еврофинасиране. Това в действителност е най-старият трамвай в София 1901 година е стартирано придвижването тук като последния по-основен ремонт е осъществен през 1988 година Виждате за 33 година положението на релсите ", сподели заместник-кметът по строителството в Столичната община инж. доктор Ангел Джоргов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР