Без спортни постижения, но с променена съдба вероятно ще приключи

...
Без спортни постижения, но с променена съдба вероятно ще приключи
Коментари Харесай

Спринтьорка от Беларус отказа да напусне Токио, поиска убежище в Европа

Без спортни достижения, само че с изменена орис евентуално ще завърши присъединяване на Кристина Тиманосква на Олимпиадата в Токио.

" Няма да се върна в Беларус. Призовавам Олимпийския комитет за помощ. Върху мен се оказва напън. Принуждават ме да напусна страната без моето единодушие. Така, че апелирам Международния олимпийски комитет да се намеси ", написа спринтьорката от летище Ханеда.

Тимановска взе участие в петък в едно от бяганията на 100 метра. Днес трябваше да e на надпреварата на 200 метра. Но през вчерашния ден от управлението на беларуския тим влезнали в стаята ѝ и наредили да се върне назад в Минск. На летището обаче спринтьорката потърсила протекция от японската полиция.

От Националния олимпийски комитет на Беларус, който се ръководи от сина на президента Лукашенко настояват, че решението било взето, поради " емоционално-психическото здраве " на състезателката.

" Не знам какво ще се случи. Ако изиска правни препоръки, ще ѝ ги дам ", сподели Томоко Ураки, член на адвокатската гилдия в Япония.

Представители на Международния олимпийски комитет към този момент са разговаряли с спортистка.

" Тя ни увери, че е щастлива и в сигурност ", сподели Марк Адамс, представител на МОК.

От Токио животът на Тимановска може да продължи в Германия или Австрия. Спортистката от Беларус е поискала да живее в една от двете страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР