Без съмнение стайните цветя украсяват дома. С тях всяка стая

...
Без съмнение стайните цветя украсяват дома. С тях всяка стая
Коментари Харесай

Украсяват дома, но крият огромни опасности за здравето! Бързо се избавете от тези цветя

Без подозрение стайните цветя украсяват дома. С тях всяка стая става жива, свежа, уютна.
Но някои от тези цветя крият големи рискове за здравето.

В някои домашни растения има лютив сок, който е кадърен да провокира инфектиране, сърбеж, сълзене. Този отрицателен резултат е присъщ за всички типове млечка.

Стайните растения могат да провокират и алергична реакция. След контакт с такива растения пораждат сърбеж, обриви, слюноотделяне. Появяват се отоци на очите и устните, кашлица, затруднено дишане. Такива растения са здравецът и игликата.

Фикусът е стайно цвете, което се среща в съвсем всяко жилище. То обаче е извънредно нездравословно за здравето. Фикусът може да провокира пристъпи на астма и съществени алергични реакции.

Доста отровни също по този начин са азалията, хортензията и филодендронът. Тези растения могат да причинят щета единствено в случай че попаднат в организма. Затова не трябва да съжителстват с деца и би трябвало да бъдат извадени от вкъщи.

Не по малко рискови са цветята от семейство Тойнови. Най-известните представители на това семейство са олеандър, адениум – Пустинна роза, камелия, мандевила. В тях се съдържат субстанции, които пагубно въздействат на сърдечно-съдовата активност. Естествено, в случай че единствено им се любувате няма никаква заплаха. Но не трябва да се одобряват вътрешно, даже в случай че ги срещнете предложени в някои предписания от националната медицина.

Особено рискови са растенията в интервала на разцвет и изключително, в случай че са със мощен мирис. Този аромат може да провокира мощно главоболие. Такъв аромат има лилиумът. Това цвете е колкото красиво, толкоз и нездравословно. Всички типове лилиуми, без изключение, са нездравословни за здравето на индивида. Това цвете може да провокира извънредно мощно главоболие и даже загуба на схващане. Тези цветя изрично не трябва да са там, където спят хората.

Много постоянно в стаите се среща и монстера. Това тропично растение с много огромни размелри означа „ необикновена” в превод от гръцки. Тя е доста отровна. Ако тя единствено си стои в саксията без да я докосвате, няма нищо ужасно. Но в никой случай не би трябвало да се опитва сока ѝ, тъй като може да провокира изгаряния на вътрешните органи, очите, гърлото, стомаха. А при попадане на кожата провокира инфектиране на епидермиса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР