Без съмнение северното сияние е една от най-забележителните гледки на

...
Без съмнение северното сияние е една от най-забележителните гледки на
Коментари Харесай

Отпуснете се и се насладете на северното сияние, заснето от Космоса

Без подозрение северното зарево е една от най-забележителните гледки на Земята. Ако желаете обаче да се насладите оптимално на неговата ефирна и съвсем извънземна красота, няма по-добро място за това от борда на Международната галактическа станция (МКС).

Наскоро NASA показа таймлапс видео на този феномен, снимано на 28 септември 2017-та, до момента в който МКС е прекосявала от северната част на Тихия океан (на юг от Аляска) към Мексиканския залив (на юг от Флорида). Небето над Канада е осветено от присъщите зеленикави светлинки с лилави оттенъци. Докато МКС се спуска към долната част на Северна Америка, северното зарево избледнява. Видеото обаче демонстрира и няколко града в Съединени американски щати, в това число Чикаго, Нашвил и Атланта, преди да доближи до мрачния Атлантически океан.

Северното зарево стартира да се оформя високо в земната атмосфера – на височина от 95 до над 400 км. Именно тогава магнитното поле на нашата планета улавя заредените слънчеви частици. Крайният резултат е едно спиращо дъха цветно светлинно шоу.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР