Без съмнение Кристиано Роналдо е един от най-великите играчи в

...
Без съмнение Кристиано Роналдо е един от най-великите играчи в
Коментари Харесай

От какво печели парите си Кристиано Роналдо

Без подозрение Кристиано Роналдо е един от най-великите играчи в историята на футбола. След дебюта си в професионалния футбол през 2002 година той се трансформира в същинско чудовище за противниковите бранители. Към днешна дата португалецът е отбелязал зашеметяващите 626 гола в общо 838 публични дуела. В допълнение, той има редица оценки на самостоятелно и клубно равнище, както и такива с националната фланелка на Португалия.

Най-значимото достижение в блестяща кариера на родения на остров Мадейра футболист е спечелването на пет златни топки, като последната от тях Кристиано завоюва в края на 2017 година Всички тези невероятни достижения са директно свързани със сериозното заплащане, което той получава сега като състезател на италианския гранд „ Ювентус “.

Неговите футболни триумфи обаче надалеч не са единственият му източник на приходи. Освен към 30-е милиона евро годишно, които получава от своя клуб Ювентус, Кристиано Роналдо годишно печели и над 90 милиона $ от странични източници, написа economic.bg.

Най-значимата и ярка спонсорска договорка отвън футбола, която португалецът е осъществил, е договорът му с колоса Nike, подписан преди няколко години като „ пожизнен “ на стойност почти 1 милиард $. И макар че съответните елементи по отношение на договорката не са ясни на необятната общност, се счита, че самият контракт е бил придружен от 100 милиона $ под формата на бонуси. През 2016 година самото наличие на Роналдо в обществените мрежи е било оценено от Nike на 474 милиона $.

И до момента в който тази спонсорска договорка носи големи доходи на португалската мегазвезда, той подписва и редица рекламни контракти с огромни компании и марки от най-различни сектори, в това число Armani, Castrol, Tag Heuer, Toyota, Herbalife и PokerStars. Естествено, Роналдо е сключил множеството от най-доходоносните си рекламни покупко-продажби по време на кариерата си в „ Реал Мадрид “, когато испанският гранд се намираше в страхотна форма, въпреки и съгласно съответните коефициенти за
залагане, Белият балет не е топ фаворите за продобиване на Примера Дивисион този сезон.

Благодарение на забележителните си спортни достижения, както и блестящия си метод на живот, надали е изненада за някого, че с течение на времето Кристиано Роналдо трансформира името си в собствен личен бранд. Това важи с цялостна мощ за стилния бутик CR7, който португалецът основава на родния си остров Мадейра през 2006 година Две години по-късно той отваря магазин на марката и в Лисабон. По-късно футболистът развива своя фешън бранд, като прибавя премиум тениски и обувки към портфолиото на компанията.

И до момента в който навлизането в света на модата не наподобява по никакъв начин нетипично за човек като Кристиано Роналдо, звездата създава и различен собствен бизнес план, който му носи съществени странични приходи. А точно – веригата хотели Pestana CR7, която той има.

Цялостният звезден и печеливш облик на спортиста разумно води и до основаването на документалния филм носещ името „ Роналдо “, където всеки може да добие повече визия по какъв начин наподобява от близко животът на португалеца.

От позиция на възнаграждението, което получава като професионален състезател, Кристиано Роналдо е един от най-добре печелещите футболисти на планетата. Но това в действителност е единствено част от неговите годишни доходи – огромна част от тях се показват в  рекламни контракти, както и лични бизнес инициативи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР