Без резултат тече издирването на 12-годишното момче с аутизъм от

...
Без резултат тече издирването на 12-годишното момче с аутизъм от
Коментари Харесай

Без следа: Второ денонощие издирват Сашко в Перник, доброволци претърсват града

Без резултат тече издирването на 12-годишното момче с аутизъм от Перник, което изчезна през вчерашния ден. Мащабна самоорганизация на доброволци тече в обществените мрежи. Над 6 хиляди души споделят информация за издирването във Facebook групата „ Да намерим Сашко “.

Освен локални хора, доброволци от страната идват в града и се включват в търсенето. В обществените мрежи непознати хора се провеждат от София и други градове на страната, с цел да могат дружно да се придвижват към мястото на издирването.

Претърсват се познати места на детето и входове на кооперации. Доброволци претърсват региона и с персонална техника и дронове. Освен локалната полиция и управляващи, в търсенето се включиха и спецчасти, за издирването са изпратени подкрепления и хеликоптер, дронове, термокамери и особено подготвени кучета.

Няколко сигнала, че момчето е открито, не се потвърдиха в границите на деня. Според разнообразни очевидци, Александър е бил в центъра на града, където е и домът му. Детето е облечено със сиво яке и носи розова играчка. През деня сходна играчка беше открита, само че родителите са безапелационни, че не е същата, с която е бил Сашко. Намереният сив суичър също не е неговият.

Според споделеното, детето, което към този момент евентуално е доста изморено, гладно и премръзнало, обича кроасани, само че надали ще отговори на крясъци и ще се опасява от непознати.

Последният събирателен пункт на доброволците е при 6то учебно заведение. От полицията са помолили да не се качват повече доброволци на Профилакториума, защото там са Специалните елементи и доброволците биха попречили. Призивът е да се обхождат кварталите, паркове и града като цяло.

Александър изчезна през вчерашния ден към 16 часа, до момента в който е бил на разходка с татко си. Работи се и по версия похищение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР