Без решение за столицата и днес. Блокажът в общината остава

...
Без решение за столицата и днес. Блокажът в общината остава
Коментари Харесай

Блокажът в общината: Въпросът ще има ли председател на СОС остава без отговор

Без решение за столицата и през днешния ден. Блокажът в общината остава макар извършените срещи на кмета Васил Терзиев с част от партиите.

Напрегнат ден за градоначалника и за номиняцията на ПП-ДБ и „ Спаси София “ за ръководител на Общинския съвет Борис Бонев. Проведоха поредност от срещи, като част от партиите пристигнаха, а други - не.

Васил Терзиев ще предложения на диалог всички политически обединения

Поканата на Терзиев почетоха Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и „ Синя София “. За сметка на това – ГЕРБ-СДС публично оповестиха, че няма да посетят.

Самият Терзиев пък сподели, че диалози за предопределение и съответни имена не са водени, а единствено за политики. И в случай че в понеделник няма определен ръководител на СОС, следва втори кръг сходни срещи, за които той ще насочи покана.

Още преди срещите да стартират ГЕРБ оповестиха - няма да ги уважат.

Заместник-кметовете към момента не са определени, сподели ръководителят на „ Спаси София “

„ ГЕРБ няма да отиде на среща с ПП-ДБ и „ Спаси София “, тъй като имаме информация, че Васил Терзиев е водил диалози, преди да ни изпрати публична покана, с Корнелия Нинова “, сподели общинският консултант Георги Георгиев.

От Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ пристигнаха на срещите. Но бяха безапелационни - няма да поддържат кандидатура на ПП-ДБ-СС, без значение дали е Борис Бонев, или не

„ Няма да поддържат Бонев за ръководител на СОС, отговорността за избор на ръководител е на болшинството и партията, спечелила изборите “, съобщи Георги Свиленски, Българска социалистическа партия.

Съветници ще имат ПП-ДБ и „ Спаси София “, ГЕРБ-СДС, „ Българска социалистическа партия за България “, „ Възраждане “, Има Такъв Народ, КОД и Вътрешна македонска революционна организация

„ Ясно декларирахме, че за нас няма да има поддръжка за ръководител на СОС. Това е тяхна отговорност да намерят формулата по какъв начин да проработи СОС, ние имаме своя кандидатура “, разяснява Деян Николов, общински консултант от „ Възраждане “.

И двете партии бяха безапелационни, че ще повдигнат лични претенденти за ръководител на общинския съвет. А Терзиев разгласи, че още веднъж ще предложения всички, които през днешния ден не са пристигнали.

„ За нас е значимо да търсим общите политики, да ги заложим в бюджета и откакто се съгласим за тях да намерим и структурно решение на ръководител на СОС, комисии и всичко, което следва “, сподели той.

Първите в столицата към момента не мислят за проект Б.

Вторият опит за избор на ръководител на СОС ще е в понеделник.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР