Без разбирателство по основните теми приключи , свикан от президента

...
Без разбирателство по основните теми приключи , свикан от президента
Коментари Харесай

КСНС след спорове и обвинения приключи без консенсус

Без съгласие по главните тематики завърши, призован от президента Румен Радев.

Темата с, която не бе измежду формалните точки в дневния ред на съвещанието, само че, става известно, е била разисквана най-вече, внесе съществено разминаване измежду парламентарно показаните политически сили.

Няма по какъв начин приемането на актуализацията да бъде обвързано с конституционни процедури и по-конкретно - с връчването на идващия мандат за сформиране на държавно управление , съобщи след срещата Десислава Атанасова, която бе единственият представител на ГЕРБ при президента.
 Снимка 543377
Източник:

" Няма да има общо мнение, което да бъде изявено обществено, тъй като тематиката за актуализацията на бюджета, на която бе отдадена голяма част от този съвещателен съвет, е Има ред други провокации пред страната ", отсече правното острие на ексуправляващите.

ГЕРБ не са получили ясни периоди от страна на президента по кое време ще им бъде връчен вторият мандат . Категорични остават и в позицията незабавно да го върнат на президента. " Не бива да се бави връчването нито на втория, нито на третия мандат ", безапелационна бе Атанасова.

Някакъв консенсус, въпреки и неразбираем в съответен проект, е бил реализиран по тематиката с мигрантския напън , сподели на собствен ред водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Тази част бе доста сериозна, получихме задоволително информация, която не мога да ви кажа, защото е класифицирана. Забележителен консенсус на фона на разногласията по другите тематики ", регистрира Нинова. Партиите са се разбрали във връзка с потребността да бъдат отпуснати спомагателни средства на Министерство на вътрешните работи за справяне с рецесията, само че армията към този момент не е планувано да се намесва, посочи още тя на въпрос на News.bg.
 Снимка 543374
Източник:

Българска социалистическа партия ще гласоподават на първо четене за актуализацията на бюджета, само че с концепцията в нея да бъдат импортирани актуализации. Не следва това да бъде поставяно като изискване за връчването на трети мандат, на едно мнение с ГЕРБ са от " столетницата ".

" В последна сметка констатацията беше, че крайното решение за актуализацията на бюджета ще бъде взета в Народното събрание " , удостовери и съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Единственият късмет за сформиране на постоянно държавно управление в границите на сегашния парламент е посредством третия мандат, само че Демократична България няма да поддържа държавно управление, в случай че то бъде препоръчано от Българска социалистическа партия, преповтори позицията си Иванов. Няма и даже аритметични шансове да бъде формиран кабинет, в случай че от " ИТН " не трансформират позицията си за безучастие в диалозите след връчването на третия мандат, когато и да стане това, съобщи още водачът на " Да, България ".
 Снимка 543376
Източник:

И от " градската десница " имат забележки по отношение на проектобюджета, въпреки и решението дали ще го поддържат или не, ще бъде взето след вътрешнокоалиционен съвет.

И съответните запаси - бюджетът бил конструиран върху упования за съществени финансови инжекции, които да дойдат по линия на Плана за възобновяване и резистентност, който, с цел да бъде признат, е нужно постоянно държавно управление, посочи Иванов. Друго изискване на Европейска комисия било да има действителна правосъдна промяна и в енергийния бранш .

" Притеснена съм от неналичието на базово единодушие по значими въпроси ", скептична бе след края на съвета Мая Манолова. Но удостовери обаче - въпреки всичко по въпроса за мигрантската рецесия и нужните стъпки за решаването й имало единодушие.

ИСБГНИ ще гласоподава за актуализацията на бюджета на първо четене , само че ще упорстват за ремонти. Не са съгласни с методиката за увеличение на пенсиите, препоръчана от служебния кабинет, а желаят цялостно преизчиславане.
 Снимка 543375
Източник:

" Фактът, че нямаше общо изказване, е знак за хората, че сме на прага на една сложна есен, че няма предпочитание от страна на партийните водачи да беседват и да реализират решение по значими за всички тематики ", горестно означи Манолова.

" Ако не се реализира актуализация на бюджета, служебният кабинет ще е с вързани ръце и няма да може да реагира на очакващите се проблеми ", добави тя.

Припомняме, водачът на Движение за права и свободи и предварително точно тъй като КСНС се е отклонило от заложените тематики и от рамките на своите пълномощия и се е занимавал с актуализацията на бюджета.

Ива Митева, която избегна журналистически въпроси.
 Румен Радев неудовлетворен, че Народно събрание и партиите не престават да се бавят с актуализацията
Румен Радев неудовлетворен, че Народно събрание и партиите не престават да се бавят с актуализацията

Две рецесии ще преобладават през есента у нас - здравна и мигрантска

Кирил Петков и също е станало тематика при започване на КСНС.

По думите на Десислава Атанасова от ГЕРБ е била повдигната тематиката дали преди всичко той има право да участва на консултативния съвет. " Считаме, че сега господин Петков е неразбираемо какво поданство има. Все отново на този съвещателен съвет равнището на подредба е поверително и не може жител на непозната страна да участва на такива диалози " , съобщи тя.

Петков е бил запитан дали е с канадско поданство, само че той не е дал отговор на въпроса, твърди представителят на ГЕРБ.

По думите й всички парламентарни сили, като се изключи " Демократична България ", са дали своят вот Петков да напусне залата, само че това не е било признато.

Думите на Атанасова обаче бяха отречени от Мая Манолова, която съобщи, че е гласувала Кирил Петков да остане на КСНС.

" Докладът, който той показа по отношение на положението на стопанската система и провокациите пред бизнеса, бе доста значим ", аргументира гласуването си тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова бе уклончива във връзка с това дали е гласувала ли е или не срещу оставането на Петков в залата.

" Искането той да напусне бе извънредно. Да, дано се изчака отговорът от Канада, само че съветът стартира неприятно ", отбрани въпреки всичко индиректно министърът на стопанската система тя.

" Идеята на консултативният съвет е да не се изнася информация от вътрешната страна, по тази причина ще се въздържа от коментар ", сбит по тематиката бе от своя страна Христо Иванов от " Демократична България ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР