Без предварително уведомление, близо 300 превозвачи, по данни на организаторите,

...
Без предварително уведомление, близо 300 превозвачи, по данни на организаторите,
Коментари Харесай

Превозвачи блокираха ГКПП „Капитан Андреево“

Без авансово съобщение, близо 300 превозвачи , по данни на уредниците, излязоха на митинг пред Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " в очакване на министъра на превоза Николай Събев, който сега е на публично посещаване на турския Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле ". Недоволните основават усложнения пред трафика , издигат лозунги с искане за по-бърза обработка на камионите на " Капитан Андреево " и скандират " Оставка ". 
 Българска телеграфна агенция
" От няколко месеца сигнализираме, че няма съответни транспортни политики , които би трябвало да се осъществят от министъра ", сподели изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев. Тук трябват ограничения в кратковременен и дълготраен проект. Ясно е, че този пункт не може да поеме по-голям поток ", разясни Арабаджиев. По думите му не са били изпълнени обещанията на министър Събев от януари пропускателната дарба да се усили с 30%. 

Браншът е тук, тъй като нямаме разговор с министъра , което е и нашето гледище, уточни Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи. Шофьори свидетелстваха, че за влизане от Турция в България се чака шест денонощия, което е неприемливо. Според тях протичащото се сега с големите опашки е провокирано от затварянето на частната лаборатория за фитосанитарен надзор на пункта.
 Българска телеграфна агенция
Протестиращите сътвориха и леки усложнения пред преминаващите депутати от Комисията за надзор над службите, които заседават изнесено през вчерашния ден и през днешния ден по южната ни граница.

В кортежа бяха и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и шефът на " Гранична полиция " Деян Моллов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР