Без отговор остана въпросът ще се съобрази ли президентът с

...
Без отговор остана въпросът ще се съобрази ли президентът с
Коментари Харесай

Проф. Румяна Коларова: Това правителство беше сформирано при особени обстоятелства

Без отговор остана въпросът ще се съобрази ли президентът с настояването на служебния министър председател за промяна на министри. Румен Радев ще се срещне с Димитър Главчев, който би трябвало да обоснове желаните рокади. От Брюксел министър-председателят прикани президента да извърши отговорностите си по Конституция.

Това държавно управление беше образувано при особени условия. Тогава Главчев съобщи, че сформира политически уравновесен кабинет. Това значи, че има политически представители, само че има баланс, сподели в ефира на " Здравей, България " политологът проф. Румяна Коларова. Тя добави, че тези, които са дали своят вот за измененията в Конституцията, ще инкасират голяма вреда, в случай че не престават да саботират модела, който са приели.

По думите на доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право в СУ " Св. Климент Охридски ", държавното управление не е на Народно събрание. Ако беше на Народно събрание, щеше да бъде образувано с един от трите проучвателни мандата. Правителството, по този начин, както беше конструирано, е разкрачено сред Президентството и Народно събрание. Тъй като президентът през цялото време не хареса ограничението, от самото начало ще демонстрира, че тази процедура е несъстоятелна, добави тя.

Владимир Йончев, основен редактор на " Офнюз ", добави, че не е доста редно заместник-председател на политическа партия да бъде външен министър, само че Даниел Митов, съгласно него, е влиятелен.

Нова телевизия „ Здравей, България "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР