Без никакви нарушения е приключила данъчната проверка на строителната комапния

...
Без никакви нарушения е приключила данъчната проверка на строителната комапния
Коментари Харесай

Данъчната проверка на "Артекс" не е открила нередности

Без никакви нарушавания е завършила данъчната инспекция на строителната комапния „ АРТЕКС “, оповестява БГНЕС. Компанията стана известна със абсурда " Апартаментгейт ", при който редица висши държавни служители и политици изгубиха постовете си поради закупени на подозрително ниски цени първокласни жилища, издигнати от компанията. 

Детайлните инспекции на строителната компания, която се забърка и в различен скандал около строителството на небостъргача Златен век, бяха предоставени от Специализираната прокуратура и КНКОНПИ на НАП-София. Компанията е предоставила достъп до всички данни и документи, които проверяващите са поискали и след извънредно прецизните проверки резултатът към този момент е налице – не са открити данни за каквито и да било нарушавания.

По-рано през днешния ден стана ясно, че прокуратурата е прекратила инспекцията против някогашния заместник-председател на ГЕРБ и началник на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. Той загуби поста си точно поради евтиния апартамент, платен от " Артекс " в първокласната постройка " Летера ".

От Национална агенция за приходите показват, че данните от проверката на строителната компания са предадени на прокуратурата, и може да бъдат обявени обществено само, в случай че проверяваният даде единодушие за това.

" Това за следващ път удостоверява, че дейността на „ АРТЕКС “ е изрядна и изцяло законна ", разясняват от компанията, цирани от БГНЕС. В тяхно изказване се споделя: " Много постоянно политическите битки въвличат в медийния въртоп нищо неподозиращи бизнеси, а това, за жалост, не оказва помощ ни минимум на свободната стопанска система и здравословната бизнес среда в България. Ние, обаче, продължаваме да имаме вяра във върховенството на закона и да строим. Компанията продължава работа по актуалните и бъдещите си планове в София – постройките „ Сияние “ „ Диамант 2 “, „ Авигея “, „ Виделина “, „ Хармония “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР