Без луксозния си самолет може да остане Ветко Арабаджиев. Повод

...
Без луксозния си самолет може да остане Ветко Арабаджиев. Повод
Коментари Харесай

Запорират и частния самолет на Арабаджиеви

Без първокласния си аероплан може да остане Ветко Арабаджиев. Повод е следващото следствие на Национална агенция за приходите за укриване на налози против олигарха, излиза наяве от решение на Административен съд - Пловдив. С него магистратите удостоверяват настояването на данъчните управляващи за запор върху компания " Виктория еър ", благосъстоятелност на Арабаджиеви.

До крайната мярка се стига след стартирала процедура в края на предходната година финансова проверка в сдружението на от НАП-Пловдив. Повод съгласно осведомени са събрани улики при инспекция на други компании на семейството. Макар проверката да не е завършила, досега са засечени нередности на стойност 26 237 лв.. Следва налагане на обезпечителни ограничения, с които компанията е запорирана. Чрез юристите си Арабаджиеви мигновено апелират, само че съдът в Пловдив оставя в действие настояването на Национална агенция за приходите.

Източници в приходната администрация настояват, че самата инспекция напълно скоро ще завърши, а цената на нарушаванията може да нарасне. След това компанията на олигарха има опция непринудено да заплати откритите отговорности към хазната.

От решението на съда излиза наяве, че " Виктория еър " няма съвсем никакви наличия по сметките си. За това може да се наложи ликвидация на имуществото. Сред тях е и първокласният бизнес джет " Чесна " 500, който съгласно изявления в авиационнни издания се има от " Виктория еър ".

Баровската машина е 7-местна и нова коства към 3 млн. $. Според медийни изявления Арабаджиеви имат самолета от няколко години, написа вестник " България през днешния ден ".

От правосъдното решение не излиза наяве от какво тъкмо са насъбрани данъчните отговорности на " Виктория еър ". В същия миг името на сдружението се появява в проверка на друга компания, обвързвана с Арабаджиеви - " Виктория туристик ". Макар и благосъстоятелност на офшорки, компанията от години менажира хотелската империя на олигарха, отчитайки милиони левове оборот.

Проблеми с данъчните имат и други компании на Арабаджиеви. Сред тях и ръководената от дъщеря им Александра туристическа организация " Виктория Холидейз ". При инспекцията с изключение на злоупотреби с Данък добавена стойност и укриване надоходи на стойност най-малко 61 000 лв. изскачат и данни за корист с еврофондове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР