Бейрут. Председателят на ПП АБВ Румен Петков и съветникът на

...
Бейрут. Председателят на ПП АБВ Румен Петков и съветникът на
Коментари Харесай

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с ливанския министър-председател Саад Харири

Бейрут. Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и съветникът на партията по арабските въпроси Анастас Терзобалиев са на посещаване в Ливан, където се срещнаха с министър-председателя на Ливанската република Саад Харири. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . Това е втората среща за последните шест месеца. Петков поздрави Харири с сполучливия развой по образуване на държавно управление и му пожела триумф в работата му. Председателят на Политическа партия АБВ показа също, че през днешния ден е посетил гроба на бащата на Саад Харири, като изрази болежка, че той беше свиреп погубен през 2005 година, само че задоволство, че е имал и има опцията да се познава и да е в близки другарски връзки и с бащата, и с двамата му синове.
По време на срещата беше разисквана подписаната по-рано през днешния ден декларация сред Политическа партия АБВ и Движение „ МУСТАКБАЛ ”. Харири изрази извънредно удовлетворение от акцентите сложени в Декларацията и фокусирани върху напъните за подсилване на мира и сигурността в Европа, в Близкия Изток и в целия свят. Той персонално се ангажира за подпомагане по активизиране на икономическите взаимоотношения сред България и Ливан и акцентира удовлетворението си за динамичност на в образованието сред районните юношески и женски организации. Подкрепа от Харири по време на диалога получи и Националното придвижване за мир, което към този момент намира почитатели в целия свят.
Румен Петков и Саад Харири разискаха и вероятността за организирането на втори стопански бизнес конгрес след този, който се организира в края на предходната година. Министър-председателят на Ливан заявява поддръжката си за опциите на българските университети за подготовка на задгранични студенти. В тази връзка Петков напомни, че в годините обратно няколко хиляди ливански студенти са получили качествено обучение точно в България, традиция, която би трябвало да бъде продължена.
Председателят на Политическа партия АБВ осведоми Харири и за извършения диалог в Държавната капиталова компания на Ливан и за интереса за образуване на кооперирани предприятия в хранително-вкусовата индустрия и конфекцията и интереса който е налице от двете страни.
В рамките на срещата беше коментирана и засилената динамичност на връзките сред България и Ливан. Харири изрази подготвеност за аудиенция у нас по покана на българския министър-председател през юни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР