БЕЙРУТ (АП) — Чужди дипломати представиха предложения за успокояване на

...
БЕЙРУТ (АП) — Чужди дипломати представиха предложения за успокояване на
Коментари Харесай

Усилията се засилват за успокояване на ливанско-израелската граница успоредно с преговорите за прекратяване на огъня в Газа

БЕЙРУТ (АП) — Чужди дипломати показаха оферти за усмиряване на нестабилната ливанско-израелска граница паралелно с продължаващите договаряния за преустановяване на огъня в Газа, съгласно публични лица в сряда. Това включва евакуиране от границата от въоръжената формация Хизбула и разполагането на хиляди спомагателни бойци от ливанската войска.

Предложението, направено от европейските дипломати, ще се основава на „ частичното използване “ на Организация на обединените нации за сигурност Резолюция на Съвета, която постави завършек на 34-дневната война сред Израел и Хизбула през 2006 година, споделиха пред Асошиейтед прес двама ливански политически чиновници и ливански посланик, основан в Европа.

Длъжностните лица приказваха при изискване за анонимност, защото не бяха акредитиран да разкрие детайлности от диалозите.

Израел обществено настоя за цялостно осъществяване на резолюцията, което значи, че Хизбула би трябвало да реалокира своите бойци на север от река Литани, която е на повече от 20 километра (12 мили) север...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР