Бетонният мост ще бъде затворен не по-рано от края на

...
Бетонният мост ще бъде затворен не по-рано от края на
Коментари Харесай

Затварят Бетонния мост в Пловдив след пускането на Модър-Царевец

Бетонният мост ще бъде затворен не по-рано от края на месец март, разгласи зам.-кметът по строителството Тошо Пашов. Има голям късмет оборудването да бъде затворено след стартирането на „ Модър-Царевец ”. На процедура това бе доказано през днешния ден на брифинга на кмета Костадин Димитров.

Той съобщи, че по негово гледище зам.-кметът по строителството е бил на среща в Министерството по превоза, с цел да се обсъдят всички елементи към реализацията на плана. Тошо Пашов изясни, че сред общината и НКЖИ се е постигнало договореност по четири съществени точки, заяви.

Първата е планът да бъде модифициран за постъпите от южната страна, а също по този начин да се показа анекс, в който ясно е записани, че срокът за ремонта на Бетонния мост ще бъде шест месеца. Това се чака да се случи до края на месец януари. Оттам през февруари от НКЖИ ще внесат искане за строително позволение, което би трябвало да бъде извадено в границите на същия месец. Когато от НКЖИ го получат те би трябвало да уведомят Турция, че стопират влаковете по направлението София –Истанбул  за избрания интервал. Така същинската работа по реконструкцията на моста може да стартира в края на март – началото на април. В също то време тогава изтича и крайният период за довършването на пробива „ Модър-Царевец ”, което ще даде опция за предвижването сред двата региона.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР