Беше изключително отблъскващо да се наблюдават дебатите преди приемането на

...
Беше изключително отблъскващо да се наблюдават дебатите преди приемането на
Коментари Харесай

Социологът Елена Дариева: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще постигнат консенсус, гледаме игра на нерви

Беше извънредно отблъскващо да се следят дебатите преди приемането на оставката на кабинета. Не единствено поради цветистия език и грозните метафори, само че и поради цялостното държание, което е извънредно развращаващо. Не е изненадващо, че записваме все по-нисък интерес към изборите от страна на гласоподавателите. Инстинкт за самозапазване е да се отдръпнеш при такава обстановка. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще реализиран консенсус. Това съобщи за " Твоят ден " на Нова нюз социологът Елена Дариева от организация " Насока ".

" В момента гледаме надиграване с нерви, с цел да се види кой до каква степен и какъв брой ще издържи. Тонът се смекчи. По-голямата динамичност стартира с меморандума на ПП-ДБ. От ГЕРБ го разчетоха като ултиматум и се подразниха от забързването на дневния ред. Той обаче изигра катализираща функционалност, а в този момент се работи в цайтнот. Така позициите доста бързо изкристализираха ", разяснява тя.

На собствен ред социологът Марчела Абрашева от организация " Кантар " дефинира дебатите като битова долнопробност. " Това не са политически хрумвания и разногласия, а нецензурност. Тя обезверява и обезсърчава хората. Оставката значи ново предоговаряне на болшинство и ръководство. Не е просто нормално каране за постове и промяна на кабинет, а доста значим миг от позиция на всичко случило се. Това, че тече диалог всъщност със спокоен звук, е доста добра вест. По-важната част, която касае обществото, е какво ще се случи с стадия на правосъдната промяна, на фона на протичащото се в прокуратурата и институционалната смяна на регулаторите ", съобщи тя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР