Беше арестуван един от най-големите перачи на пари в Европа

...
Беше арестуван един от най-големите перачи на пари в Европа
Коментари Харесай

Испания арестува един от най-големите „перачи на пари“ в Европа

Беше задържан „ един от най-големите перачи на пари в Европа " след обиск в Южна Испания, заяви испанската полиция. Предполага се, че британско-ирландският обвинен е трансферирал повече от 200 милиона евро (200 милиона долара) в противозаконни парични средства.

" В резултат на интернационална интервенция на правоприлагащите органи, ръководена от испанската Гражданска армия ". Двама негови сътрудници също бяха задържани в Испания, а един - в Обединеното кралство ", се споделя в изказване на Европол.

Европол не назова името на обвинения, само че източници и ирландските вестници настояват, че това е 62-годишният Джон Франсис Мориси. Той е прочут помощник на известната проведена незаконна група " Кинахан ".

Мориси " и неговите сътрудници са отговаряли за събирането на огромни суми пари в брой от незаконни организации, които по-късно са " доставяли " на други незаконни организации в други страни ", съобщи Европол.

Използвайки така наречен подземна банкова система " hawala ", която работи въз основата на преводи лице в лице, " се счита, че обвинените са изпирали над 200 милиона евро, употребявайки този способ ", съобщи Европол.

Мориси " е една от нашите най-важни цели ", съобщи говорителката на Европол Клер Джордж.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР