Бесен ритъм на живот от сутрин до вечер, заобиколен от

...
Бесен ритъм на живот от сутрин до вечер, заобиколен от
Коментари Харесай

Болезнено истински факти за самотата

Бесен темп на живот от заран до вечер, заобиколен от голям брой хора – на всички места, когато и да е. И все пак се чувстваш уединен. Понякога е добре – дава ти опция да си поемеш въздух, да останеш уединено с мислите си. Но, когато чувството „ Сам съм ” стартира да тежи прочувствено и да те преследва непрекъснато, започваш да разбираш, че самотата е покруса, с която е мъчно, само че жизненоважно да се бориш.

Учените от дълго време считат самотата за един от огромните проблеми на актуалното човечество и затова деликатно я учат. Ето няколко забавни изводи:

- Младите, привикнали да са измежду другари и лишени по някаква причина от тази опция, понасят най-зле принудителната изолация между 20.00 и 22.00. часа

- Мъжете понасят по-тежко самотата от дамите.

- В огромните градове самотните хора са доста повече, в сравнение с в дребните обитаеми места.

- Самотата е директно обвързвана с безсънието. Хората, които през деня не поддържат връзка пълноценно, спят неприятно нощем.

- Самотните хора са във висок риск от развиване на деменция, освен това, тази взаимозависимост е преди всичко присъща за дамите.

- Самотата предизвиква болежка на мозъка. Учени от Калифорнийския университет са открили, че възприятието на горест, провокирано от обществена изолираност засилва същите елементи от мозъка, които се задействат и от физическа болежка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР