Берое се наложи с 87:83 над ТФТ в първи мач

...
Берое се наложи с 87:83 над ТФТ в първи мач
Коментари Харесай

Берое излъга македонци в Балканската лига, Ваклинов с дабъл-дабъл

Берое се наложи с 87:83 над ТФТ в първи мач от втората фаза на Балканската лига в Северна Македония.

Берое не стартира добре срещата и домакините се възползваха по най-хубавия метод. ТФТ поведе с 9:0 преди националът Никлолай Стоянов да вкара първите две точки за „ зелените “ в срещата. Въпреки че гостите понамериха своя темп, разликата към десетте точки в резултата се резервира съвсем до края на частта. В тези минути в игра се появи и новото попълнение на тима Кей Джей Фeйджин, който записа и първите точки. За благополучие в последните секунди беройци демонстрираха дух и смъкнаха огромна част от пасива си. Частта завърши при резултат 28:23.

Берое отговори по прелестен метод на предизвикването, отправено от ТФТ през първата част. Старозагорци направиха хубава серия от 9:0 с три следващи тройки, с помощта на която излязоха напред в резултата. Домакините обърнаха хода на мача, само че Симеон Илиев изравни за 33:33. Тройка на Дамян Минков изстреля беройци напред. След него и Джими Гавин откри задачата от зоната на трите точки. Тимът от Северна Македония обаче още веднъж се добра до тъждество след мини серия. Заключителните три минути бяха напълно в актива на играчите на Любомир Минчев. Берое излезе с двуцифрен задатък напред. Кош на Станислав Ваклинов оформи резултата на 33:15 за старозагорци във втората четвърт и 56:43 до почивката.

Амбицирани да трансформират развиването на събитията домакините пробваха да смъкват своето закъснение и в първите минути след почивката играта им се получи. С две попадения те понижиха пасива на 48:56. Домакините продължиха със мощната си игра. В средата на частта те изравниха резултата за 58:58. Берое още веднъж излезе напред, откакто играчите се поокопитиха. ТФТ обаче съумя още веднъж да се добере до тъждество и даже да поведе. Последната дума обаче беше за Берое. С тройка на Роуз „ зелените “ влязоха с задатък в последната част от 67:66.

Заключителните 10 минути минаха при панер за панер. Разликата в резултата беше в границите на едно нахлуване. За благополучие беройци, въпреки и минимално, държаха задатък пред домакините. До края двата тима продължиха преследването в резултата. 55 секунди преди края старозагорци водеха с 83:79. За благополучие до края „ зелените “ не позволиха изненада и взеха мача в своя употребява с крайното 87:83.

Джеймс Гавин бе най-резултатен за Берое с 18 точки, а Станислав Ваклинов записа дабъл-дабъл с 14 точки и 13 битки.

Лахлан Андерсън пък вкара 19 точки за домакините от Скопие.

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР