Берлинската полиция е задържала 13 журналисти, отразяващи протест на природозащитници

...
Берлинската полиция е задържала 13 журналисти, отразяващи протест на природозащитници
Коментари Харесай

Какво става? Арестуваха 13 журналисти в Берлин

Берлинската полиция е задържала 13 публицисти, отразяващи митинг на природозащитници против строителството на автомагистрала в немската столица през вчерашния ден, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Журналистите са отразявали обсада на строителната плoщадка на автомагистрала А100 в ранните часове на деня, проведена от деятели от групата " Занд им Гетрийбе " (от немски - " Пясък в предавките " ). Те са влезнали дружно с деятелите, тъй че служителите на реда се отнесли към тях като към участници в митинга, уточни представител на полицията.

Сега против представителите на медиите се води следствие дали са се промъкнали нелегално на строителната площадка.

Йорг Райхелт, основен изпълнителен шеф на журналистическия профсъюз Де Йот У (DJU) в Берлин и Бранденбург, упрекна полицията, че е попречила на репортерите да си правят работата. Самият той е измежду арестуваните публицисти и против него могат да бъдат повдигнати обвинявания за нелегално влизане.

Близо 300 души са се присъединили в демонстрацията. Полицията физически е извела няколко от тях от строителната площадка, преди останалите да се съгласят на фотоидентификация като изискване да им бъде разрешено да си тръгнат.

Според екологични организации строителството на нови автомагистрали в Берлин и други елементи на страната подкопава напъните на Германия да ограничи излъчванията си на парникови газове. Те приканват вместо това милиардите евро за пътища да се употребяват за инфраструктура за развиване на типове превоз, щадящ околната среда, да вземем за пример железници.  

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР