Берлин. Предвид ескалацията на конфликта с Русия, германците в Украйна

...
Берлин. Предвид ескалацията на конфликта с Русия, германците в Украйна
Коментари Харесай

Deutsche Welle: Германия призова гражданите си да напуснат Украйна

Берлин. Предвид ескалацията на спора с Русия, германците в Украйна би трябвало бързо да изоставен страната. „ Ако сте в Украйна, преосмислете нуждата от престоя си там. „ Ако не Ви се постанова да останете, отпътувайте допустимо най-скоро “, обявиха от външното министерство на Федерална Република Германия, представени от Deutsche Welle

След предизвестия от държавното управление на Съединени американски щати за идна съветска офанзива, други страни също приканиха своите жители да изоставен Украйна, в това число Съединените щати, Англия, Дания, Латвия и Естония.

Руски кораби в Черно море

Междувременно съветският флот стартира спомагателни маневри наоколо до полуостров Крим. Повече от 30 кораба на Черноморския флот напуснаха пристанищата Севастопол и Новоросийск, заяви съветската организация РИА, базирайки се на източници от военноморските сили. Военното обучение е част от дълго планувани огромни маневри, се споделя в известието.

Правителството на Съединени американски щати разгласи през вчерашния ден, че чака допустима съветска инвазия в Украйна преди края на Зимните олимпийски игри в Китай, които завършват на 20 февруари. Президентът Джо Байдън прикани жителите на Съединени американски щати да изоставен Украйна. Подобни рекомендации бяха направени от Израел, Австралия и Нова Зеландия.

Съединените щати местят бойни самолети в Румъния

Русия отхвърля всевъзможни планувани офанзиви против прилежащата страна и упорства за всеобхватни гаранции за сигурност от НАТО. Руските военни, съгласно Запада, са разположили над 100 000 бойци на границата с Украйна. НАТО разгласи усилването на източния си фланг и наличието си в Черноморския район. Междувременно военновъздушните сили на Съединени американски щати изпратиха осем бойни самолета F-16 в Румъния, които дойдоха във военната база Борча, на 150 км източно от Букурещ. Заедно със 150 американски военнослужещи те ще вземат участие в двуседмично военно обучение с румънските военни. Румъния граничи с Украйна.

Телефонната дипломация продължава

Руският президент Владимир Путин ще организира телефонен диалог с президента на Съединени американски щати по-късно денем. Джо Байдън организира видеоконференция с немския канцлер Олаф Шолц и редица други политици по отношение на рецесията в Украйна. Целта на консултациите, в които участваха и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, беше да се координира дипломацията в отговор на съветските дейности, заяви Белият дом.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР