Берлин не възнамерява да отстъпи в спора със САЩ за

...
Берлин не възнамерява да отстъпи в спора със САЩ за
Коментари Харесай

Германия не възнамерява да отстъпи в спора за Северен поток 2

Берлин не има намерение да отстъпи в разногласието със Съединени американски щати за газопровода " Северен поток 2 ", съобщи министърът на външните работи Хайко Маас, представен от ДПА. Не бива да ни се приказва за европейски суверенитет, щом под това се подразбира, че отсега нататък би трябвало да вършим всичко по този начин, както желае Вашингтон, подчерта той по отношение на идното встъпване в служба на новия президент на Съединени американски щати Джо Байдън на 20 януари.
Берлин търси нов старт в връзките с Вашингтон при Байдън, откакто те се утежниха при настоящия президент Доналд Тръмп, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Разногласията по някои противоречиви точки обаче ще продължат, посочи Маас.
" Федералното държавно управление няма да промени позицията си за " Северен поток 2 ", акцентира той, само че добави: " Важното е, че сме единни по централните стратегически и геополитически въпроси - ние сме на една и съща страна на игралното поле ".
Не се чака политиката на Съединени американски щати да се промени с встъпването в служба на Байдън - демократическият новоизбран президент отхвърля плана също като Тръмп, показва ДПА.
Съединени американски щати осъдиха " Северен поток 2 ", който съгласно тях заплашва сигурността на съдружниците от НАТО в Европейския съюз, като усилва зависимостта от Русия, и заплашиха с нови наказания. Неотдавна бе обявено, че газопроводът е 94 на 100 подготвен. Привърженици на плана упрекват Съединени американски щати, че просто желаят да могат да продават по-добре личния си газ в Европа, добавя ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР