Берлин. Германия и Франция смятат, че е необходимо в Беларус

...
Берлин. Германия и Франция смятат, че е необходимо в Беларус
Коментари Харесай

ТАСС: Меркел и Макрон са призовали в разговор с Путин за свободни избори в Беларус

Берлин. Германия и Франция считат, че е належащо в Беларус да се организира инклузивен разговор и свободни избори. Това заяви във вторник вечерта пресслужбата на кабинета на министрите на Германия след диалога сред президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел, предава ТАСС .

„ Във връзка с Беларус, немският канцлер и френският президент се оповестиха за народен приобщаващ развой на разговор и за свободни избори “, се споделя в изказването.

Както заяви пресслужбата на Кремъл преди този момент, съветският водач по време на договарянията е подчертал недопустимостта на външна интервенция във вътрешните работи на суверенна страна.

На 9 август предходната година в Беларус се организираха президентски избори, на които съгласно формалните данни на ЦИК настоящият президент Александър Лукашенко завоюва с 80,1% от гласовете. Второто място с 10,12% зае представителката на опозицията Светлана Тихановская, която не призна резултатите от изборите и напусна страната. След обобщаване на резултатите от гласуването в републиката започнаха всеобщи митинги, които в първите дни доведоха до конфликти със чиновниците на реда.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР