БЕРЛИН (АП) — Независима експертна комисия препоръча в понеделник абортът

...
БЕРЛИН (АП) — Независима експертна комисия препоръча в понеделник абортът
Коментари Харесай

Експертна група казва, че абортът в Германия трябва да бъде декриминализиран през първите 12 седмици от бременността

БЕРЛИН (АП) — Независима експертна комисия предложи в понеделник абортът в Германия към този момент да не попада под наказателния кодекс на страната и да бъде легализиран през първите 12 седмици от бременността.

Понастоящем абортът се смята за противозаконен в Германия, само че не е незаконен, в случай че дамата се подложи на наложително консултиране и тридневен интервал на изчакване, преди да се подложи на процедурата.

Прогресивната държавна коалиция на канцлера на Германия Социалдемократите на Олаф Шолц, Зелените и про-бизнес Свободните демократи разпоредиха на експертната комисия да прегледа въпроса за аборта, който е горещо обсъждана тематика от десетилетия.

Подходът на Германия към абортите е по-рестриктивен, в сравнение с в доста други европейски страни. Някои немски дами са пътували до прилежащи страни като Холандия - изключително през по-късните етапи на бременността си, когато абортът се смята за изцяло противозаконен в Германия, като се изключи доста тежки случаи - с цел да създадат аборт там.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР