БЕРЛИН (AP) — 74-ият Берлински международен филмов фестивал се открива

...
БЕРЛИН (AP) — 74-ият Берлински международен филмов фестивал се открива
Коментари Харесай

Берлинският филмов фестивал поставя израелско-палестинското напрежение и други проблеми в светлината на прожекторите

БЕРЛИН (AP) — 74-ият Берлински интернационален кино фестивал се открива в четвъртък със международната премиера на „ Small Things Like These “ с присъединяване на индивида на момента Килиан Мърфи.

Мърфи, любимец на Оскарите идващия месец за своя ред в „ Опенхаймер “, играе търговец на въглища в Ирландия през 80-те години, който разкрива шокиращи секрети, защитавани от манастира в неговия град. Базирана на ирландски разказ, драмата събира още веднъж Мърфи с режисьора на „ Peaky Blinders ” Тим Миелънтс и колежките му в функциите Айлийн Уолш, Мишел Феърли и Емили Уотсън. Филмът изследва ирландските перални на Магдалена, ръководени от католици институции от 18-ти до края на 20-ти век, имащи за цел да реформират тези, считани за „ паднали дами “.

Политиката в никакъв случай не е надалеч от дневния ред на Берлинале, само че е продължаваща война в Газа, която евентуално ще провокира спор и демонстрации. Директорите на фестивала Мариет Рисенбек и Карло Чатриан, които ще се отдръпват след тази година, показаха задачата си за „ отв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР