Бенямин Нетаняху се опитва да състави кабинет с националистически и

...
Бенямин Нетаняху се опитва да състави кабинет с националистически и
Коментари Харесай

Нетаняху с обещание. Ще търси баланс между религиозните и светските интереси на страната

Бенямин Нетаняху се пробва да сформира кабинет с националистически и ултраортодоксални еврейски партии. Той беше подложен на рецензии от приключващия ръководството си министър председател Яир Лапид, както и от организации за битка с корупцията. Те предизвестиха, че настояванията на бъдещите му съдружни сътрудници ще подкопаят демокрацията в Израел и нежното разделяне сред страната и религията.

 

Нетаняху реализира съглашения с крайнодесни партии, които приканват за унищожаване на възбраната за еврейски молебствия на мястото, където се намира джамията " Ал Акса " в Йерусалим. Той продължава да договаря с ултраортодоксални обединения, които желаят деловите действия и превозът да бъдат лимитирани в еврейската събота и избират да има разделяне сред половете по плажовете.

 

В Израел понятието " статукво " се употребява както за светско-религиозното съдействие, по този начин и за настоящата от десетилетия договореност с мюсюлманските управляващи в комплекса на " Ал Акса ". Съгласно това на евреите е разрешено да посещават обекта, само че не и да се молят там. Мястото също по този начин е свещено за юдаизма.

 

Нетаняху уточни, че е належащо да се обезпечи опцията на всички жители да живеят със своята религия.

 

Бенямин Нетаняху е съден за корупция, само че той отхвърля обвиняванията. Нетаняху има период до 21-ви декември да сформира държавно управление. В противоположен случай може да се стигне до нови избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР