Bentley представи първия си двуврат двуместен роудстър от почти век

...
Bentley представи първия си двуврат двуместен роудстър от почти век
Коментари Харесай

Bentley представи двуместен роудстър за почти $2 милиона

Bentley показа първия си двуврат двуместен роудстър от съвсем век насам - създадения от Mulliner Bacalar. Неговият дебют беше онлайн, откакто тазгодишното издание на Женева мото шоу беше анулирано, съобщи CNN.

Моделът е кабриолет, като не се оферират никакви разновидности за покрив, даже и сгъваем гюрук, което го трансформира в несъответствуващ за шофиране в дъжд или сняг. Но когато въпреки всичко може да се кара, Bacalar дава обещание необикновено преживяване.

Той има задвижване единствено на четирите колела, в случай че е належащо, въпреки че нормално мощността ще се предава към задния мост. Двигателят е към този момент познатият W12 елемент, този път интензивен до 650 к.с. с въртяща мощ от 900 Nm, който е обвързван с 8-степенна трансмисия.

Макар че кръстеният на намиращото се на полуостров Юкатан в Мексико езеро ненапълно прилича Continental GTC, едрогабаритните елементи сред двете са изцяло несъвместими (с изключение на дръжките на вратите), а също така Bacalar ще бъде пуснат със особено проектирани джанти.

Интериорът на возилото също е неповторим, като за него са употребявани паднали преди 5 хиляди години дървета, които са се запазили по натурален метод в района Западна Англия във Англия, а по време на престоя в блатистата околност дървесината е получила присъщ черен нюанс. От Bentley показват, че откакто тя е била извлечена е била изсушена по характерен метод, а от компанията показват още, че употребявайки паднали от единствено себе си дървета те опазват природата.

Друга линия, която съгласно тях натъртва на " устойчивия " модел на произвеждане, е употребяваната багра, която е създадена от оризов прахуляк - субпродукт при преработката на ориз, с помощта на който се получава характерен отблясък от панелите на автомобила.

Куфарите за багаж, които имат еднакъв тегел със салона в Bacalar, са създадени от италианския премиум бранд Schedoni. Всеки куфар към колата има особено място в задния отсек, намиращ се зад седалките. Компанията, основана в Модена, създава и по поръчка за марки като Ferrari и Lamborghini.
 Bentley пусна на пазара хибриден кросоувър Bentayga
Bentley пусна на пазара хибриден кросоувър Bentayga

В Европа цените на автомобила стартират от 141 хиляди евро

Bacalar e първият модел на Bentley, който ще бъде представян в лимитиран брой извънредно къстъмизирани автмобили. Затова и към този момент е невероятно да си го купите - всички 12 броя от него са продадени на цена от 1,725 млн. евро.

Тази тактика към този момент сполучливо е прилагана от Bugatti, която, също като Bentley, е благосъстоятелност на Volkswagen Group. При Bugatti обаче цените са още по-високи - да вземем за пример Chiron стартира от 3 млн. $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР