Бенфика назначи легендата на португалския футбол Руи Коща за президент,

...
Бенфика назначи легендата на португалския футбол Руи Коща за президент,
Коментари Харесай

Легенда стана президент на Бенфика

Бенфика назначи легендата на португалския футбол Руи Коща за президент, където заменя Луис Филипе Виейра, който приключи служебните си отговорности, откакто беше арестуван като част от следствие на хипотетични данъчни измами и пране на пари.

49-годишният Руи Коща, който сега е вицепрезидент на най-популярния клуб в страната, поема поста президент, "с неотложно деяние, според изискванията на устава на клуба ".

"Това предопределение имаше единомислещата поддръжка на всички членове на управителния съвет на Бенфика ", се споделя в обръщението на клуба.

Виейра, който бе избран отново през октомври предходната година, беше арестуван в сряда за разпит по покупко-продажби на стойност над 100 милиона евро (118 милиона долара), които може да са предизвикали огромни загуби на страната и няколко компании.

Бившият халф Руи Коща, който се отдръпна от интернационалния футбол след Европейското състезание през 2004 година, прекара по-голямата част от кариерата си в Бенфика и в италианските - Фиорентина и Милан.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР