Бен Шелтън срещна известни трудности, но записа нова победа в

...
Бен Шелтън срещна известни трудности, но записа нова победа в
Коментари Харесай

Телефонът е затворен: Шелтън надви любимец на публиката и се приближава до мач с Джокович

Бен Шелтън срещна известни компликации, само че записа нова победа в Мелбърн и се класира за третия кръг на Откритото състезание на Австралия. Американецът, който преди година при дебюта си в шампионата доближи четвъртфиналната фаза, имаше задачата да срещне един от потвърдените бойци измежду локалните представители - Кристофър О`Конъл, като международният номер 68 предложи сериозна борба на левичаря, само че в последна сметка след много драма и близо три игрови часа, то 16-ият подложен заслужи успеха - 6:4 6:1 3:6 7:6(5).

По този метод младокът продължава напред към идващия стадий в конкуренцията, където му следва да срещне един всред Жауме Мунар и 20-ия в схемата - Адриан Манарино.

Откриващата част от дуела не ни предложи на процедура никакви завладяващи моменти, откакто сервиращите напълно господстваха на корта и печелиха безпроблемно своите подавания, преди да бъдем отведени до фундаменталния десети гейм, когато Шелтън увеличи експанзията в играта си и ни направи образно показно на това какво умее в офанзива, разгръщайки цялостния си капацитет, с цел да отмъкне триумфа в дебютния сет.

С настъпването на втората част австралиецът най-сетне показва на какво е кадърен при размените от главната линия, както и засвидетелства класата си при волетата, с цел да доближи до два брейкбола при 1:1, само че от този миг нататък миналогодишният четвъртфиналист подвигна оборотите доста, като пласира серия от уинъри и не отпусна нито гейм повече на противника си, при което дублира преднината си в общия резултат на съревнованието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР