Бен Шелтън спечели титлата от турнира на клей в Хюстън

...
Бен Шелтън спечели титлата от турнира на клей в Хюстън
Коментари Харесай

Шелтън триумфира в Хюстън и се присъедини към Родик в книгата с рекордите

Бен Шелтън завоюва купата от шампионата на клей в Хюстън (САЩ), който е от категория АТР 250. В напълно американски край, 21-годишният левичар се наложи с 2:1 сета над първенеца от предходната година Франсис Тиафо, в обособените елементи 7:5, 4:6, 6:3. Благодарение на триумфа Шелтън стана най-младият победител в конкуренцията от 2002 година насам, когато победи Анди Родик, тогава едвам на 19.

Шелтън дойде в Хюстън с баланс 2-7 победи на клей, включително 5 поредни загуби. Седмица по-късно обаче американецът подвигна трофея на родна земя.

„ Страхотна седмица за Фо (Франсис Тиафо). Поздравления за теб и твоя тим за свършената работа “, стартира шампионското си слово Шелтън. „ Знам, че в този момент си отчаян, тъй като искаше да спечелиш купата за втора поредна година. Но ти си от този вид играчи, които могат да се върнат още веднъж и още веднъж. Надявам се да те видя да го направиш още тази година, уповавам се в Щутгарт “, сподели още Шелтън.

Двамата американци са близки другари отвън корта. Иначе това беше вторият им двубой, откакто премериха сили на US Open предходната година, когато на четвъртфиналите Шелтън се наложи в четири сета.

„ Ти си извънредно ентусиазъм за децата в нашия спорт. Винаги си бил от вида хора, които мислят повече за другите, изключително за по-младите, в сравнение с за себе си. Благодаря ти за всичко, което направи за нашия спорт и хората в него “, сподели още Шелтън.

С триумфа в Хюстън левичарят ще запише персонално достижение и ще се изкачи до №14 в ранглистата, ставайки втора ракета на Съединени американски щати след Тейлър Фриц (№13).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР