Бен Шелтън последва примера на Хуберт Хуркач, печелейки дебютна ATP

...
Бен Шелтън последва примера на Хуберт Хуркач, печелейки дебютна ATP
Коментари Харесай

Шампионът е детрониран: Шелтън отново затвори телефона на Тиафо и завоюва трофея в Хюстън!

Бен Шелтън последва образеца на Хуберт Хуркач, печелейки дебютна ATP купа на червени кортове и общо втора в кариерата си. 21-годишният американец детронира миналогодишния първенец Франсис Тиафо на финала на ATP 250 надпреварата в Хюстън, като по този начин му " затвори телефона " за втори следващ път, затвърждавайки триумфа си над него в четвъртфинали нa US Open.

По този метод Шелтън ще се завърне в топ 15 на света, а самият той изглеждаше шокиран от триумфа си, имайки поради, че до предишния сезон нямаше изигран формален дуел на алена настилка и написа " първенец? на клей? дааа " върху камерата. Финалният конфликт сред двамата сънародници продължи 2 часа и 17 минути, като предложи конспирация до последно, само че точно левичарят сподели по-здрави нерви и справедливо се наложи с крайното - 7:5 4:6 6:3.

Първият сет протече със съществено превъзходство от страна на сервиращите и като че ли не гледахме тенис на клей, тъй като играчите действаха с доста високо равнище на експанзия и нормално решаваха точки с бързи комбинации и излизания към мрежата.

Дебютната точка за пробив пристигна в десетия гейм и беше е с цената на сетбол за по-младия тенисист, а въпреки Тиафо да се измъкна, то той позволи брейк в идващото си подаване и топ поставеният се приближи съществено до крайния успех.

Изведнъж първото подаване не Шелтън го изостави изцяло и той беше изправен пред три следващи брейкбола, като защитаващият първенец се възползва от втората си опция и оттова насетне не изпусна самодейността, вкарвайки финала в съдбоносен сет.

Там международният номер 16 вземаше топката оптимално рано и не спираше да ниже уинъри. Неговият противник пък стартира да демонстрира признаци на отмалялост, което беше осъдено от носителя на трофея в Токио и той проби за преднина от 3:1. Впоследствие Шелтън беше непогрешим на личен сервис и можеше да отпразнува купата си, откакто осъществя мачбола си с безпощадно драйв воле от форхенд.

Statement made
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР