Бен Арфа съди ПСЖ за 7-8 млн. евроХалфът на Рен

...
Бен Арфа съди ПСЖ за 7-8 млн. евроХалфът на Рен
Коментари Харесай

Бен Арфа съди ПСЖ за 7-8 млн. евро

Бен Арфа съди ПСЖ за 7-8 млн. евро

Халфът на Рен Хатем Бен Арфа е завел дело в парижки съд против някогашния си клуб Пари Сен Жермен, оповестява RMC Sport. Той претендира за обезщетение в размер на 7-8 млн. евро поради отлъчването си от първия състав сред април 2017 година и юни 2018 година, когато му изтече договорът с отбора.

Бен Арфа счита, че в случай че не е бил дискриминиран по този метод, той е щял да прибере пари за осъществяването на редица бонуси, заложени в договора му, като да вземем за пример достигането до избран брой изиграни мачове. Играчът се обосновал със статистиките на тима за миналата година. Той дал отчет от повече от 50 страници. Една от претенциите му е за сума от 100 хиляди евро за дуел в Катар през декември 2017 година, който футболистът пропуснал. Тогава той бил болен и го потвърдил с медицински документи, само че в ПСЖ не обърнали внимание на това. Миналата година локалната футболна лига отхвърли да почете това негово искане.
Hatem Ben Arfa is suing PSG for between €7m & €8m for missed performance bonuses owing to his being excluded from the 1st team squad by Unai Emery & Nasser Al Khelaifi. #SU24 pic.twitter.com/vaQukG0QAV
— Sports Umbrella 24 (@SportsUmb24) February 4, 2019 Французинът желае да получи сред 7 и 8 млн. евро за нанесените вреди. От ПСЖ обаче твърдят, че той е бил отхвърлен от първия състав само заради спортни аргументи. В отчета Бен Арфа показва също, че е претърпял честен тормоз, само че във връзка с него упорства единствено за алегорично обезщетение в размер на 1 евро. Съдът би трябвало да се произнесе по случая в края на тази година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР