Беловласи обитатели на Дома за стари хора в плевенското село

...
Беловласи обитатели на Дома за стари хора в плевенското село
Коментари Харесай

Деца и беловласи обитатели на Дома за стари хора в Бохот се включиха в инициативата „Да изчистим България заедно“

Беловласи жители на Дома за остарели хора в плевенското село Бохот, дружно деца и учители от локалното учебно заведение „ Антон Страшимиров “, се включиха през днешния ден в самодейността „ Да почистим България дружно “. Точно в 10,00 ч. дворът на дома се извърши с усмихнати хора. Домакините и техните посетители хванаха метли, гребла и чували и започнаха да чистят нападалата есенна шума. Макар и с бастуни в ръка, старците се стараеха да оказват помощ на своите млади помощници.

 
 

 
 
„ По този метод желаеме и ние да допринесем за това всички да живеем в една по-чиста и красива България. Природата хиляди години чака нас, хората, да разберем какъв брой хубост има в небето, върху скалите, в тревата, в морската шир… Затова би трябвало да я пазим “, разяснява психологът на Дома Лиляна Иванова.
Най-емоционално изясни присъединяване си в акцията седмокласничката Звезделина. „ Дойдох тук, с цел да покажа на възрастните, че ги обичам всички “, сподели тя, а думите й отрониха няколко сълзи в очите на старците.

 
 

 
 
„ Идеята е доста хубава, само че за жал е единствено един път в годината. Трябва да е по-често. Така децата ще се научат и на усърдие, и да обичат природата. И ние, възрастните имаме доста какво да научим от децата, тъй като те са доста същински. В очите им има същинска обич “, счита учителката Наташа Сенкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР