Белослав. Община Белослав започна да реализира капиталовата програма, приета с

...
Белослав. Община Белослав започна да реализира капиталовата програма, приета с
Коментари Харесай

Инж. Деян Иванов, кмет на Община Белослав: Започнахме да реализираме капиталовата програма, приета с бюджета на Общината за 2017 година

Белослав. Община Белослав стартира да осъществя финансовата стратегия, призната с бюджета на Общината за 2017 година. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна кметът на Община Белослав инж. Деян Иванов. Той добави, че се построяват доста детски площадки и зони за отдих по другите обитаеми места на територията на общината. Един от плановете е по Националната акция „ Чиста околна среда 2017 “ на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда. Кметът посочи, че по плана ще бъде ремонтирана главно детска площадка на ул. „ Иван Вазов “ в кв. „ Васил Левски “ в град Белослав.
Инж. Деян Иванов добави, че следва рекултивация на сметището на град Белослав, като задачата е от остаряло сметище в региона да има горска околност, която да е подобаваща даже за разходки. Проектът е на стойност над 900 000 лв.. Рекултивацията на общинско хранилище за неопасни боклуци в околност „ Дълбок дол “ в землището на Белослав има за цел оптимално да ограничи неподходящото влияние върху околната среда на насъбраните боклуци след привършване на употребата му. Предвижда се създаване на газоотвеждаща система, която основава условия за безвредно обособяване на газовете от сметищното тяло. Биологичната рекултивация на депото планува неговото озеленяване посредством тревна растителност и тригодишен отгледен интервал за поддържане на затревените площи.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР