Белоградчишкият епископ Поликарп потвърди, че здравословното състояние на Българския патриарх

...
Белоградчишкият епископ Поликарп потвърди, че здравословното състояние на Българския патриарх
Коментари Харесай

Епископ Поликарп: Състоянието на патриарх Неофит се стабилизира

Белоградчишкият свещеник Поликарп удостовери, че здравословното положение на Българския патриарх Неофит се стабилизира, съобщи .

В това той се е убедил персонално при визитата на духовници във Военномедицинската академия, където Негово светейшество се лекува от белодробно заболяване.

" Ние, като православни християни, като духовници, като духовни рожби на Негово светейшество, както беше огласено, извършихме маслосвет, лиосвещение. Помазахме Негово светейшество за здраве, за изцерение и благословение. Слава Богу, за момента той е добре и се надявам и отсега нататък да става и да бъде още по-добре ", каза епископ Поликарп.

Молебен за здравето на патриарх Неофит беше отслужен в храмовете в цялата страна. Стотици миряни се включиха в общата молитва в катедралния храм " Света Неделя " в столицата.

" Всички се молим за него, цяла България се моли за него, Бог да е милосърден, да му даде сили да премине това прелъщение и тестване. Пак всичко е в Божиите ръце ", каза епископ Поликарп.

" Всеки ден се апелирам за него и за целия нравствен клир. Един стожер, един свят човек е той ", споделиха миряни, които бяха пристигнали да се помолят в столичния храм.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР