Белодробно болни и нуждаещи се от трансплантация отново излязоха на

...
Белодробно болни и нуждаещи се от трансплантация отново излязоха на
Коментари Харесай

Протест на пациенти с белодробни заболявания

Белодробно заболели и нуждаещи се от трансплантация още веднъж излязоха на митинг пред Министерството на здравеопазването и се оповестиха за " здравни емигранти ". По думите им повече от година българските пациенти с белодробни проблеми няма къде да се лекуват.

В същото време стана ясно, че министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев не приема оставката на шефа на Агенцията по трансплантации доктор Марияна Симеонова.

Чакащите белодробни трансплантации се срещнаха с нея и със заместник-министър Жени Начева. Те увериха пациентите, че до месец към този момент ще имат контракт с болница в град Есен, Германия. Протестиращите обявиха, че сходно заричане са чули и преди месец и се притесняват, че някои от пациентите може и да не дочакат този контракт.
 Тодор Мангъров, ръководител на пациентска организация на пациенти с белодробни болести: Пациентските организации могат да сигнализират, че има проблем, а министърът може да поработи по този проблем. Моля насочете вниманието си към решаването на този проблем, хората умират, с лекуване, което го има в Европа, в България хората умират, това не е правилно, ние сме страна от Европейски Съюз.д-р Марияна Симеонова, шеф на Агенцията по трансплантации: Сега сме на тази последна стъпка да се подпише договорът сред клиниката от България и клиниката от Германия, с цел да може на съображение на това съглашение да се одобряват и български пациенти, допускам до месец това ще е реалност, тъй като към този момент сме разговаряли с сътрудниците от Германия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР