Белиз обяви, че преустановява дипломатическите си отношения с Израел заради

...
Белиз обяви, че преустановява дипломатическите си отношения с Израел заради
Коментари Харесай

Белиз преустанови дипломатическите си отношения с Израел

Белиз разгласи, че прекратява дипломатическите си връзки с Израел поради офанзивата му в линията Газа, почнала в отговор на нападението на " Хамас " на 7 октомври.

" Правителството на Белиз отдръпна " акредитацията на израелския дипломат в Белмопан и прекрати " всички действия " на своя представител в Израел, с " неотложен резултат ", се показва в изказването, съобщи Българска телеграфна агенция.

Малката централноамериканска страна съобщи, че желае да стачкува против гибелта на " почтени цивилни " в Газа, където по данни на здравното министерство на ръководещата палестинския анклав формация " Хамас " израелските бомбардировки са умъртвили 11 320 души, най-вече цивилни, в това число 4650 деца.

Това е втората латиноамериканска страна, която афишира, че прекъсва дипломатическите си връзки с Израел от началото на спора, след Боливия на 1 ноември. Колумбия, Чили и Хондурас отзоваха посланиците си за съвещания, напомня Агенция Франс Прес.

На 27 октомври Израел стартира огромна сухопътна атака в линията Газа, чиято цел е да унищожи " Хамас ", който извърши на 7 октомври невиждано по мащабите си нахлуване на израелска територия, при което съгласно израелските управляващи починаха над 1400 души, най-вече цивилни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР