Белият дом заяви днес, че Русия изглежда задълбочава военното си

...
Белият дом заяви днес, че Русия изглежда задълбочава военното си
Коментари Харесай

Белият дом: Русия е получила стотици дронове камикадзе от Иран

Белият дом съобщи през днешния ден, че Русия наподобява задълбочава военното си съдействие с Иран и е получила стотици дронове камикадзе от Техеран, които употребява за удари против Украйна, съобщи Ройтерс.

Цитирайки разкрита неотдавна информация, Белият дом сподели, че дроновете са били създадени в Иран и доставени през Каспийско море, а по-късно употребявани от Русия против Украйна.

„ Русия употребява ирански безпилотни летателни апарати през последните седмици, с цел да нанася удари по Киев и да тероризира украинското население, а руско-иранското военно съдействие наподобява се задълбочава “, уточни в изказване представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.

„ Обезпокоени сме също от това, че Русия работи с Иран за производството на ирански безпилотни летателни апарати в самата Русия “, добави той.

Според Кърби Съединени американски щати разполагат с информация, че Русия получава от Иран материали, нужни за създаване на цех за сглобяване на дронове, който може де проработи още при започване на идната година.

„ Разполагаме със сателитна фотография на плануваното местонахождение на завода за произвеждане на дронове в съветската специфична икономическа зона „ Алабуга “, уточни представителят.

Русия и Иран взаимно се поддържат, съобщи Кърби и добави, че Техеран желае да закупи военно съоръжение на стойност милиарди долари от Москва, в това число хеликоптери и радари.

„ Русия предлага на Иран невиждано военно съдействие, в това число в областта на ракетите, електрониката и противовъздушната защита “, акцентира Кърби.

„ Това пълномащабно военно партньорство вреди на Украйна, на съседите на Иран и на интернационалната общественост. Продължаваме да използваме всички средства, с които разполагаме, с цел да осветлим и да попречим на тези действия, в това число посредством шерване на информация с обществеността, и сме подготвени да създадем повече “, сподели представителят.

Кърби добави, че доставките на дронове съставляват нарушаване на разпоредбите на Организация на обединените нации и Съединени американски щати ще се постараят да потърсят отговорност от двете страни.

Съединени американски щати по-рано са налагали наказания против ирански чиновници в отбранителни предприятия поради доставки на дронове на Русия. Иран признава, че е доставял дронове на Москва, само че споделя, че те са били доставени още преди началото на съветската инвазия в Украйна.

„ Ще продължим на постановяваме наказания против тези, които са забъркани в предаването на иранско военно съоръжение на Русия, което тя употребява против Украйна “, заключи Кърби.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР