Белият дом заяви, че подкрепя законодателство, внесено във вторник от

...
Белият дом заяви, че подкрепя законодателство, внесено във вторник от
Коментари Харесай

Белият дом подкрепи законопроект, който доближава САЩ до забрана на "ТикТок"

Белият дом съобщи, че поддържа законодателство, импортирано във вторник от няколко сенатори, което дава на администрацията нови пълномощия за възбрана на китайското видео приложение " ТикТок " и други задгранични технологии, в случай че съставляват опасност за националната сигурност, съобщи " Гардиън ".

Тази поддръжка дава подтик на напъните на редица законодатели за възбрана на известното приложение, което се употребява от над 100 милиона американци.

Законопроектът дава на Министерството на търговията пълномощия да постанова ограничавания, в това число да забрани, " ТикТок " и други технологии, които съставляват риск за националната сигурност, сподели сенаторът демократ Марк Уорнър, който ръководи комисията по разузнаването.

Той съобщи, че законодателството ще се ползва и за задгранични технологии от Китай, Русия, Северна Корея, Иран, Венецуела и Куба.

От " ТикТок " разясниха в изказване, че всяка " възбрана на " ТикТок " от Съединени американски щати е възбрана за експорт на американска просвета и полезности към над милиард хора, които употребяват нашата услуга по целия свят ".

Законопроектът ще изисква министърът на търговията Джина Раймондо да разпознава и да преглежда задгранични закани за продуктите и услугите в региона на осведомителните и информационните технологии.

Уорнър сподели, че е значимо държавното управление да направи повече, с цел да обясни какви съгласно него са рисковете за националната сигурност на Съединени американски щати от потреблението на " ТикТок ".
" ТикТок " стана обект на засилени рецензии заради опасения, че потребителски данни може да се окажат в ръцете на китайското държавно управление.
Миналата седмица на държавните организации в Съединени американски щати период от 30 дни, с цел да подсигуряват, че не използват приложението " ТикТок " на федерални устройства и системи.

неотдавна на чиновниците си да отстранен китайското приложение от служебните си телефони. Същото направи и.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР