Белият дом заяви, че Китай разполага с глобален флот от

...
Белият дом заяви, че Китай разполага с глобален флот от
Коментари Харесай

Белият дом със сензационно разкритие за Китай

Белият дом съобщи, че Китай разполага с световен флот от балони за шпионаж, сходни на този, който беше свален предходната седмица, откакто прелетя над Съединените щати.

" Всички тези балони са част от китайски флот от балони, създадени за осъществяване на шпионски интервенции ", съобщи прессекретарят Карин Жан-Пиер пред кореспонденти на борда на Air Force One. " През последните няколко години китайски балони са били забелязвани над страни на 5 континента. "
-->
В неделя Китай изрази гнева си от свалянето на балона, за който упорства, че е бил уред за наблюдаване на времето, който се е отклонил от курса.

БГНЕС напомня, че американски изтребител смъкна китайски шпионски балон, който прелетя над страната. Китай твърди, че балонът е бил подведен летателен уред за наблюдаване на времето без военна цел. Съединените щати настояват, че балонът е бил комплициран височинен шпионски уред. След като постепенно прекосява средата на Съединените щати над няколко строго секретни военни обекта, балонът се насочва над източното крайбрежие, където президентът Джо Байдън подрежда да бъде свален. Администрацията на Байдън показва случая като провокативен ход на Китай, който се е трансформирал в нещо като основна цел, предоставяйки на американските разследващи служби скъпи данни. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР