Белият дом съобщава, че ирански военни са посетили Крим, за

...
Белият дом съобщава, че ирански военни са посетили Крим, за
Коментари Харесай

Белият дом: Иран е изпратил персонал в Крим, за да обучава руснаците да използват безпилотни самолети

Белият дом оповестява, че ирански военни са посетили Крим, с цел да подкрепят съветските интервенции, ориентирани против гражданската инфраструктура в Украйна благодарение на дронове, съобщи CNN.

Джон Кърби, координатор по връзките в Съвета за национална сигурност, съобщи, че наличието на ирански личен състав е доказателство за директното присъединяване на Техеран в спора.

" Можем да потвърдим, че съветски военнослужещи, основани в Крим, са пилотирали ирански безпилотни летателни апарати и са ги употребявали за нанасяне на удари в цяла Украйна, в това число против Киев ", сподели Кърби, визирайки безпилотните летателни апарати.

" Ирански боен личен състав е бил на място в Крим и е подпомагал тези интервенции ", сподели той. " Досега Русия е получила десетки БЛА и евентуално ще продължи да получава спомагателни доставки в бъдеще. "

Съединени американски щати и преди са заявявали, че Русия получава безпилотни самолети от Иран, само че до момента не са разкривали, че ирански личен състав е на терен и оказва помощ за потреблението на оръжията.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР