Белият дом и Сенатът се споразумяха по плана на стойност

...
Белият дом и Сенатът се споразумяха по плана на стойност
Коментари Харесай

Белият дом и Сенатът се споразумяха: отпускат 2 трлн. долара заради коронавируса

Белият дом и Сенатът се споразумяха по проекта на стойност 2 трилиона $ за намаляване на икономическия резултат от ковид в Съединени американски щати, оповестява " Ройтерс ".

След като текстът бъде дефинитивно утвърден, той ще би трябвало да бъде гласуван в Камарата на представителите и да бъде обнародван от президента Доналд Тръмп.

Пакетът включва директна обществена помощ за американските жители за 500 милиарда $, която ще бъде изплатена на два пъти. По думи на министъра на финансите Стивън Мнучин това значи по 2400 $ за американците, които изкарват по-малко от 75 000 $ годишно, а семействата с деца ще получат спомагателни 600 $.

Предвижда се и изключителна поддръжка за ликвидност на стойност 500 милиарда $ за най-сериозно засегнатите промишлености. Общо 61 милиарда $ от тези пари ще отидат за самолетните компании, от които 32 милиарда в облигации, и други 29 - в заеми.

350 милиарда помощ в заеми ще получи пък дребният бизнес. За обезпечаване на служащите, останали без работа, ще бъдат отделени 250 милиарда $.

Все още не е ясно каква сума ще бъде заделена за лечебните заведения. 10 милиарда $ ще бъдат вложени в създаването на лекарство за COVID-19, а други 4 милиарда - за покупка на здравно съоръжение и маски. Местните управляващи в другите щати ще получат финансова поддръжка от 150 милиарда $, а за федералните организации ще бъдат отпуснати близо 50 милиарда /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР