Бели кръгове, които излизат от вулкана Етна, се превърнаха в

...
Бели кръгове, които излизат от вулкана Етна, се превърнаха в
Коментари Харесай

Синоптичка на БТВ разгада кръговете над вулкана Етна: Същото е като следите от самолетите

Бели кръгове, които излизат от вулкана Етна, се трансфораха в международна сензация. Те наподобяват на кръгчета, които вършат пушачите, изпускайки пушек от цигарата или лулата си, само че са големи. Снимки на явлението бяха показани в „ Тази заран ” по bTV. Беше представено и новинарското пояснение, че това са вулканични газове.

 Синоптичката Станислава Цалова обаче не се съгласи с това пояснение. За нея те са същото събитие, каквото е и следите, които оставят самолетите в полет. Както е известно пък, последните са причина за доста спекулации и тайни теории.



„ Този газ наподобява на водна пара. Всъщност това е пара, която се е трансформирала в ледени кристалчета, по тази причина наподобява на облак, това е метеорологичното пояснение ”, изясни Стаси Цалова. Тя напомни, че Етна е над 3000 метра висок вулкан, а кръговете не престават по-високо в атмосферата.



Именно образуването на кристалчета от парата е повода и самолетните следи, изясни синоптичката. Според Цалова това е на процедура същото събитие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР