Белград. В изминалите 20 години Сърбия е изплатила около 700

...
Белград. В изминалите 20 години Сърбия е изплатила около 700
Коментари Харесай

B92 : Сърбия е платила 700 милиона от дълга на Косово и ще продължим да плащаме

Белград. В миналите 20 години Сърбия е изплатила към 700 милиона евро от дълга на Косово и ще продължим да го вършим “, това е декларирал във вторник външният министър на Сърбия Ивица Дачич, осведоми на електронната си страница белградското радио В92 .
Преди 11 години косовските албанци едностранно оповестиха независимостта на сръбската провинция, само че Сърбия продължава този акт като нарушаване на нейната Конституция и териториален интегритет и суверенитет.
" Когато би трябвало да се заплаща дълга, те са част от Сърбия. Когато има благосъстоятелност и парцел да се вземе, тогава се афишират за самостоятелна страна, " е споделил пред кореспонденти в Белград Дачич по адрес на държанието на косовските албанци. Освен това е пояснил, че като дълг и заеми има още 200 милиона евро, които Сърбия ще продължи да изплаща на кредиторите. „ Чакат ние да платим, а те знаят да споделят единствено „ почваме от на следващия ден “. Трепча, комплексът от рудници в северната, най-вече сръбска част на Косово, е наш. Те настояват, че са самостоятелна страна, само че не желаят да си заплащат задълженията, “ прибавя Дачич.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР