Белград трети ден продължава да руши двустранните отношения с България,

...
Белград трети ден продължава да руши двустранните отношения с България,
Коментари Харесай

Вучич прекали: БГ офицерът Любен Григоров шпионирал и за Албания

Белград трети ден продължава да разрушава двустранните връзки с България, измисляйки " шпионски кавги ", като към този момент намесиха и трета страна - Албания, в чиято сякаш изгода " шпионирали българските шпиони " в Източна Сърбия. Българинът Любен Григоров, който е задържан в Западните околности за 30 дни по съмнение за шпионаж в интерес на българска организация, към този момент е наклеветен, че работи и за Тирана. 

" Идват избори в Сърбия, локални - на 17 декември. Вучич отново се упражнява върху България и разпалва възпитаваната в учебните заведения им ненавист към всичко българско. В случая намеси и Албания. Голяма неточност от него - за сметка на интернационалното състояние на Сърбия ", разяснява безпочвените обвинявания на сръбския президент ръководителят на фондация " Македония " Виктор Стоянов.



Любен Григоров

На 4 декември сръбските служби арестуваха 61-годишния Любен Григоров, уредник в българския културен център в Босилеград. Той е наклеветен, че е шпионирал за България. 

Григоров е един от най-активните деятели на българския културен център. Той взе участие в реализирането на разнообразни планове на сръбското Министерство на културата по цифровизация на културното завещание на българите в Западните околности и в издаването на вестника им „ Братство “.

Григоров е пенсионер, офицер от запаса от някогашната югославска войска. Занимавал се е с търговия и е имал дребен магазин. Той е упрекнат, че е давал информация на българска организация за кадровите промени в сръбската войска, числеността на военните елементи, какво оръжие се употребява.

Освен местоработата, спецчасти са претърсили и къщата му. Иззели са колата и компютъра му. Хора, които го познават, описаха, че пътувал до България, защото щерка му живее тук.

Това не е първият случай, в който сръбските управляващи упрекват България в шпионаж. През 2019 година ръководещите в Белград упрекнаха страната ни, че е основала център на българска шпионска мрежа на територията на Сърбия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР