Белград. Сръбският премиер Ана Бърнабич подкрепи тазгодишния гей-парад в Белград

...
Белград. Сръбският премиер Ана Бърнабич подкрепи тазгодишния гей-парад в Белград
Коментари Харесай

„Сител“ : Сръбският премиер участва в гей-парада с партньорката си

Белград. Сръбският министър председател Ана Бърнабич поддържа тазгодишния гей-парад в Белград и се появи на със своята партньорка Милица Джурджевич, осведоми македонският ефирен канал “Сител “ .
„ Искам да благодаря на целия екип за организацията. Мисля, че още веднъж се изпраща обръщение за мир и приемливост, което би трябвало да запазим в Сърбия. Мисля, че вървим в вярната посока и парадът служи за повишение на информираността. За мен е значимо през днешния ден да приказваме за европейското право и за ЛГБТ общността, а не да се разделяме политически, що се отнася до правата на индивида. Всяка година става по-лесно а това е когато имате държавно управление, което ще подсигурява, че всички имат идентични условия “, сподели Бърнабич.
На въпрос дали законът за записаното партньорство и джендър идентичността, препоръчан от ЛГБТ общността, ще бъде признат, сръбският министър председател съобщи, че всеки закон се нуждае от болшинство в Народното събрание и напомни, че за него също се е говорело, до момента в който тя е била министър на държавната администрация и локалната власт.
Тя съобщи, че страната също е работила с Неправителствени организации по план на закон за записаните партньорства.
" Ще приказвам за закона с сътрудниците си. Представител съм на всички жители. Застъпвам се за правата на всички в Сърбия ", сподели Бърнабич.
Иначе през днешния ден към 16:00 часа локално време (17:00 часа българско време) имаше конфликт сред някои съперници на парада и чиновници на жандармерията. Те се пробваха да пресекат участниците в парада, само че полицията им попречи и те легнаха на улицата в символ на непокорство.
Сръбските медии оповестяват за минимум петима души, задържани за причиняване на произшествия на тазгодишния церемониал, извършен под мотото „ Не отхвърлям “.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР