Белград. Сръбската опозиция организира нов масов протест в Белград днес.

...
Белград. Сръбската опозиция организира нов масов протест в Белград днес.
Коментари Харесай

„Телма“ : Започна антиправителствения протест в Белград

Белград. Сръбската съпротива провежда нов всеобщ митинг в Белград през днешния ден. Опозиционните водачи не желаеха да разгласяват програмата за днешния митинг „ по тактически аргументи “, само че оповестиха, че протестният марш от Народното събрание до държавното управление и оттова множеството ще се върне пред Народното събрание, осведоми македонският ефирен канал “Телма “ .
Управляващата партия упрекна членовете на опозиционния Съюз за Сърбия, които провеждат митингите " Един от пет милиона ", че употребяват фашистки способи и сплашват хората и ниската посещаемост на техните митинги е доказателство за това. Властите допускат, че опозицията приготвя навлизане в Парламента, макар полицейският кордон към постройката. Депутатите от ръководещото болшинство не напуснаха постройката на Народното събрание, откъдето оповестиха, че ще вземат участие в отбраната му, в случай че опозицията се осмели да нахлуе вътре.
От друга страна, опозицията твърди, че полицията стопира всички пътнически рейсове и микробуси до Белград и връща тези, които транспортират протестиращите.
Демонстрации на опозицията под мотото " Един от всеки пет милиона се държат в продължение на съвсем пет месеца в цяла Сърбия и столицата на Белград, съпроводени от поредност от произшествия като навлизане в постройката на публичната телевизия и блокадата на президентския замък. Опозиционният Съюз за Сърбия, който се състои от няколко партии, неправителствени и цивилен организации, упорства за оставка от държавното управление и президента Вучич, независимост за медиите и осъществяване на предварителни избори.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР