Белград. Снощи в Белград беше проведен 28-ият пореден граждански протест

...
Белград. Снощи в Белград беше проведен 28-ият пореден граждански протест
Коментари Харесай

„Локално“ : В Белград се проведе поредният антиправителствен протест

Белград. Снощи в Белград беше извършен 28-ият следващ цивилен митинг против сръбския президент Александър Вучич, под мотото, че " в Сърбия е рисково да се мисли по друг и свободен метод, и единственият метод за жителите да се борят срещу това е солидарността, написа македонското електронно издание „ Локално “ .
Протестите на хиляди жители започнаха пред Теразийската чешма, след което те минаха по централните улици на Белград и приключиха пред Ректората на Белградския университет.
Двадесет и осмият митинг " 1 от 5 милиона " приключи пред постройката на Ректората, където неудовлетворени жители по покана на уредниците на митинга почукаха на вратата на институцията, с цел да разсънят алегорично управляващите в Ректората, т.е. комисията по нравственос да вземе решение допустимо най-скоро по случая на докторска степен на финансовия министър Синиша Мали, за която се приказва, че е добита по непочтен път.
С това деяние жителите желаеха да покажат, че настоящето държавно управление чука на вратите на пропадналите университети и факултети в Сърбия, където съгласно уредниците е позволено закупуването на дипломи.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР