Белград и Скопие имат много добри отношения. Доверието между тях

...
Белград и Скопие имат много добри отношения. Доверието между тях
Коментари Харесай

Пендаровски – Вучич: Скопие и Белград са в много добри отношения

Белград и Скопие имат доста положителни връзки. Доверието сред тях е по-голямо и има засилено икономическо съдействие, установяваха президентите на Сърбия и на Северна Македония Александър Вучич и Стево Пендаровски, предава БГНЕС.
„ Освен другите визии по въпроса за независимостта на Косово, нямаме други отворени политически въпроси. Искаме да развиваме близки другарски връзки ”, съобщи Вучич по време на взаимната конференция с македонския си сътрудник.
Според него, диалозите сред двамата са били откровени по всички основни въпроси от двустранен темперамент и районните начинания. Той акцентира, че доверието сред Скопие и Белград е повишено, спрямо предходните една или две години и ще се развиват в позитивна посока.
Според Вучич, който съобщи, че се гордее с постигнатото сред Сърбия, Македония и Албания съглашение от Охрид, което „ не е изключително известно, само че това е бъдещето освен за нашия район ”.
„ Умният избор е да оцелееш в обстановка, в която не знаеш, накъде отива Европа. Не да се предлага опция. Ние сме задължени да създадем сами, каквото е по силите ни. Затова съм удовлетворен от самодейността и съм уверен, че тя ще донесе разцвет на тези страни и жители ”, съобщи Вучич.
Очакванията са стокообменът да продължи да се усилва. За тази година е маркиран растеж от 7,6 %.
Македонският президент удостовери положителното развиване на двустранните връзки и акцентира, че визитата му е следващо доказателство за добросъседски връзки и съгласие сред Северна Македония и Сърбия. Това е още една опция страните да подчертаят желанието си за създаване, поддържане и развиване на двустранния и районния разговор.
„ Нашите страни и нации са свързани с дълга историческа и културна традиция. Споделяме общо виждане за взаимно бъдеще в огромното европейско семейство. Контактите на най-високо ниво сред двете страни имат изключително значение и дават мощен сигнал за по-нататъшно развиване на другарството и съдействието във всички области ”, акцентира Пендаровски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР